Skip to main content

het portaal van de streek

Informatie van de streek Aengwirden

Streekgids

Dorp Tjalleberd/Luinjeberd

Tjalleberd heeft 820 (2017) inwoners. Het dorp heeft een samenwerkingsschool De Nijewier, een MFA met een aantal voorzieningen zoals kunstgras sportveld, een voor wedstrijden geschikte sportzaal en tennisbanen. Ook is er in het dorp nog een groentehandel aanwezig. Kijk op de website voor meer informatie. Het dorp Luinjeberd telt 436 (2017) inwoners. De dorpen zijn voor de andere voorzieningen aangewezen op de omliggende dorpen, Heerenveen op slechts 6km afstand en Gorredijk op 10km afstand liggen.

Zie ook voor historische informatie op site van HIP over Tjalleberd en voor alle cijfers op het gemeenteoverzicht

Dorp Terband

De 270 (2017) inwoners van Terband zijn voor de voorzieningen aangewezen op Heerenveen of het nabij gelegen dorp Tjalleberd.

Zie ook de informatie op de site van HIP

Dorp Gersloot

Gersloot is een dorp met een langgerekte lintbebouwing. Het aantal inwoners bedroeg in 2017 280. Samen met de dorpen Terband, Tjalleberd en Luinjeberd vormt het De Streek. In het dorp is een basisschool en een kunstgras sportveld aanwezig. In 2007 hebben inwoners samen met het plaatselijk belang Gersloot een concept dorpsvisie geschreven. Deze visie beschrijft de wensen en verwachtingen van het dorp voor de toekomst.

Zie ook de informatie op de site van HIP 

Plaatselijk Belang Gersloot-Polder

Het naast gelegen dorp is Gersloot-Polder. Het aantal inwoners in Gersloot-Polder is met 15 inwoners toegenomen (afgerond is dat 8%): van 175 in 2013 tot 190 in 2017.

Voor informatie kunt u terecht op de site Gerslootpolder

Voorzitter Dhr. H. Heida
0513 571307

Wijkteam Terband, Luinjeberd, Tjalleberd en Gersloot

Locatie: Ds. Veenweg 10-A, De Knipe
Uw wijkmanager: Marc Jense (0513) 61 77 10

Voor vragen, klachten en meldingen over het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte kunt u terecht bij wijkbeheer.
Contactpersoon: Hendrik Kromkamp, telefoonnummer: (0513) 617 788, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openbare verlichting kapot? Geef het door aan de gemeente.

In het weekend of op avonden kunt u dringende situaties melden op (06) 55 85 84 15

Preventiewerker of Meitinker

Hebt u vragen over wonen, zorg en ondersteuning? En wilt u weten wie uw meitinker of preventiewerker is? Lees het in het overzicht.